Logo
Meny

Den fantastiske kaffe-gruten

Den fantastiske kaffe-gruten

Den fantastiske kaffe-gruten

Visste du at 10 tonn kaffegrut blir kastet hvert eneste år i Oslo?

Skrevet av Tilde Amanda Høvset

Foto av Silje Fjaletad Tveitan

Det har samlet seg opp folk foran scenen på Handelstorget i Skien. Siri Mittet fra Gruten holder kurs for aller første gang på Mersmak, og kurset handler rett og slett om kaffegrut. – Hvis du tilsetter litt kaffegrut i jorda, vil meitemarken som spiser gruten, skape god jordstruktur og gode vekstforhold, forklarer hun. Hun forteller videre at kaffegruten kan brukes til å fjerne lukten av hvitløk og fisk på hendene.

Hvert eneste år blir det kastet 10 tonn kaffegrut i Oslo, og i Skien blir det kastet ca. ett tonn. - Jeg var ikke klar over at så mye ble kastet i løpet av ett år, sier Anne Werstad som er deltaker i kurset.

På scenen lages det nå kaffegrut-skrubb for kroppen. – Alt du trenger er kokosolje, havsalt, noen dråper lavendelolje og selvfølgelig kaffegrut, viser Mittet. Etter kurset har deltakerne fått hver sin krukke med skrubb som de kan ta med seg hjem.

Siri Mittet holder til vanlig til på Torshov i Oslo der hun blant annet produserer gruten-såpe og holder kurs. – Jeg kommer veldig gjerne tilbake til Skien, og da vil jeg holde kurs for soppdyrking eller meitemarks kompostering, forteller Mittet engasjert.  

 

 

 

 


Vår youtubekanal

Facebook

#Mersmakiskien
© Copyright 2017 Mersmak i Skien.
Utviklet av Serit Itum, publiseres med eRedaktør