Logo
Meny

Full fart på Barnas torg

Full fart på Barnas torg

Full fart på Barnas torg

Smaksverksted, pølsekurs, bok-krok, iskurs, bakeverksted og Odds ballklub er plassert utover hele Rådhusplassen på Barnas torg. Her får barna muligheten til å bli malt i ansiktet, og til og med lage sin egen frozen yoghurt.

Skrevet av Tilde Amanda Høvset

Foto av Tilde Amanda Høvset

- Det var godt, smiler Selja Veel Krauss (6). Hun har fått lage sin egen smoothie på Coop smoothiebar. – De får rett og slett plukke ut hva de ønsker å ha i selv, og deretter blir den blendet sammen, forklarer moren, Kjersti Veel Krauss. Selja har både valgt å blande bringebær, blåbær og eplejuice.

På Rådhusplassen med utsikt ned på brygga, har det samlet seg barn i alle aldre for å se dramaelever fra Skien videregående opptre. – Vi har vridd litt om på gamle og kjente verk, forklarer dramaelevene Lisa Velouria Skinnarland og Kathrine Asdahl. De forteller videre at de har øvd i litt over en uke, og at det ser ut til at barna hygger seg.

Kanel, kardemomme, anis, kokos og lompe med makrell i tomat er noe av alt barna får smake på Sanselig smaksverksted. De forskjellige matvarene er dandert fint på tallerkener. – Her får barna muligheten til å utvikle sansene sine og de får både lukte, smake og se, forteller en av de som står bak det hele. I tillegg til dette, blir det holdt pølsekurs i teltet ved siden av. Kurset blir holdt tre ganger om dagen, og har vært en suksess.

Det er topp stemning på Odds ballklub. – Her selger vi Odd-utstyr, og barna kan både få ansiktsmaling og Odd-spillerne skriver autografer, forteller Fatima Ali som har ansvar for å male barna i ansiktet. Arrangementet er gratis, så her er det virkelig en mulighet for alle.

På Funky Frozen Yoghurt får man lage sin egen yoghurt-is med et stort utvalg av smaker. – Konseptet vårt er at det skal være selvbetjent, og derfor lar vi barna lage isen slik de ønsker selv, forteller Anniken Løberg og Daria Klovhold som holder til på Funky Frozen Yoghurt på Down Town i Porsgrunn.

 


Vår youtubekanal

Facebook

#Mersmakiskien
© Copyright 2017 Mersmak i Skien.
Utviklet av Serit Itum, publiseres med eRedaktør