Logo
Meny

Godt for helsa, kloden og neste generasjon

Godt for helsa, kloden og neste generasjon

Godt for helsa, kloden og neste generasjon

På "Funky fresh foods" kurset forteller Josefine Andren de store fordelene med vegetarisk - og vegan mat.

Tekst av Ingvild Solheim

Foto av Silje Fjalestad Tveitan

Vegetar og vegan mat har blitt mer og mer utbredt siden 1950-tallet. Grunnen til at det har blitt mer utbredt er fordi vi i dag spiser mer kjøtt og meieriprodukter enn noensinne, og derfor har folk blitt mye mer oppmerksom på hvor viktig det er å spise mindre kjøtt. Josefine Andren, leder for «Funky Fresh Foods» kurset her på Mersmak, mener at hvis alle spiste under 150 gram animalske produkter hver uke, ville både miljøet og helsen bedret seg betraktelig. «Funky Fresh Foods» kurset holdes 14.00 på lørdag hvor Josefine Andren snakker om veganmat og viser deg forskjellige herlige oppskrifter.

- Jeg har alltid vært så utrolig glad i dyr, da jeg var liten taklet jeg ikke tanken på å spise gris og klappe en hund, når begge to var dyr. Men nå handler det mer om helse, miljøet og bærekraftighet, forteller Andren.

Mange sier at man ikke får nok næring med vegetar eller veganmat, men det er ikke sant. Vegetar og veganmat er utrolig sunt og bra for kroppen. Men det er viktig å tilsette bønner, nøtter, frø, frukt og grønt til kostholdet sitt.

- I restaurantene mine «Tilstede mat og mer» i Kristiansand og «Funky Fresh Foods» i Oslo selger vi for det meste veganmat, som virkelig viser hvor godt og bra et vegan-kosthold kan være, forteller Andren fornøyd og smilende.

Andren forklarer hvor viktig det er å prøve vegetarmat hjemme, man trenger nødvendigvis ikke binde seg til noe, men heller teste ut noen vegetarmiddager. Noen ganger er det lurt å kjøpe ferdiglaget vegetar mat, for eksempel vegetar burger, soyapølser, kornfileter og vegetariske biffer som du kan få kjøpt i noen dagligvare butikker. Noen er Rema 1000, Ica supermarked og Meny.  – Andre dager kan du lage en vegetarisk gryterett, wok eller bønne og chili- gryter i tillegg kan de som vil, steke noe kjøtt ved siden av, sier Andren ivrig.

 


Vår youtubekanal

Facebook

#Mersmakiskien
© Copyright 2017 Mersmak i Skien.
Utviklet av Serit Itum, publiseres med eRedaktør