BærekraftsKonferanse høsten 2020

Vi har startet en ny tradisjon og er stolte av å invitere til vår første bærekraftskonferanse i Skien!

 

 


Tema for årets konferanse er: reduksjon av matsvinn, bærekraftige måltider og offentlige innkjøp.
For deg som daglig jobber med innkjøp, produksjon og servering av mat for alle aldre i offentlig regi.

 

Når: 21 april kl. 9.30-15.30
Hvor: Århus Gård, Århusveien 191, 3721 Skien
Pris: 500 kr pr deltaker - faktureres i forkant av konferansen.

Ved avmelding senere enn en uke før konferansen refunderes deltakeravgiften ikke.

Påmelding: Det er begrenset antall plasser på konferansen, så meld deg på allerede i dag via skjema under programmet!

 

Konferansier på dagen er Marita Bruun, assisterende Direktør, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark

 

Program for dagen

Kl

 

 

9.30-10

Registrering og en kopp kaffe/te

 

 

10.00

 

Åpning av konferansen

 

Ordfører Trond Ballestad, Skien Kommune

10.10

 

Velkommen til dagens konferanse

-       Hvorfor akkurat dette tema?

-       Fra klimastrategi til handlingsplaner og konkrete tiltak

Eigil Movik, Miljøvernsjef i Skien Kommune

10.25

 

Sandefjord Kommune

-       hvordan jobbe systematisk med reduksjon av matsvinn

Erlend Eliassen, avdelingsleder på Nygård kjøkken og prosjektleder i Sandefjord Kommune

11.05

 

Bærekraftige måltider

-       hva er et bærekraftig måltid

-       hvordan jobber Matvalget?

Marte von Krogh, teamleder
Matvalget, Debio Info

11.35

 

Lunsj og beinstrekk og prat

 

 

12.30

 

Biogass, det klart mest bærekraftige alternativet

 

Frode Halvorsen, daglig leder 
Air Liquid, Skagerak Energi

 

12.50

 

Matnasjon Norge og Matgledekorps

Bob Gottschal, matkontakt
Fylkesmannen Vestfold og Telemark

13.10

 

Innkjøpshverdagen fra ulike perspektiv:

 

-       Kverdammen Barnehage med ca 100 barn

-       Gulset Sykehjem

-       Skolekantinen Kafé Birdy på Skien VGS 

 

Veronika Aass Severinsen, Kverndammen barnehage

Åshild Bratli, Gulset sykehjem

Thomas Vinje Lundemo, Skien VGS

13.50

 

Pause og påfyll

 

 

14.05

 

Scheen Matservise

–      prosjektstatus på matsvinnsprosjekt

-       totalleverandør til barnehager, SFO, sykehjem m.fl

Tore Baksås, daglig leder Scheen Matservice

14.30

 

Handlingsrommet i rammeavtalene

-       Organisering og muligheter i matvareavtalene

-       Hvordan bli en god bestiller for min enhet?

 

Anette Wessel Gerner, daglig leder
Grenlandskommunenes innkjøpsenhet

15.00

Oppsummering av dagen

Inkl. de siste spørsmål

 

 

15.30

Takk for i dag og vel hjem