BærekraftsKonferanse 2021

  

Vi ble forsinket godt og grundig pga covid - men det er nå en glede å invitere til den allerførste bærekraftskonferanse med Mersmak i Skien 26. oktober 2021!


Tema for årets konferanse er: reduksjon av matsvinn, bærekraftige måltider og offentlige innkjøp.
For deg som daglig jobber med innkjøp, produksjon og servering av mat for alle aldre i offentlig regi.

Konferansier på dagen er Marita Bruun, assisterende Direktør, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark

 

Når: Tirsdag 26. oktober kl. 9.30-15.30
Hvor: Ibsenhuset i Skien eller digitalt
Pris: 500 kr pr deltaker -hvis du vil være med på Ibsenhuset
         250 kr pr deltaker - hvis du ønsker å se konferansen som live-stream

Ved avmelding senere enn en uke før konferansen refunderes deltakeravgiften ikke.

Påmelding: Det er begrenset antall plasser på konferansen, så meld deg på allerede i dag hos Ibsenhuset: 
https://www.ibsenhuset.no/program/baerekraftskonferansen-med-mersmak/ 

Billetter kan kjøpes direkte via lenken. Ønsker du å melde på en gruppe og/eller at billettene faktureres; ta kontakt til billettkontoret på Ibsenhuset: 35 90 54 90

 

Program for dagen

Kl

 

 

9.30-10

Registrering og en kopp kaffe/te

 

10.00

Åpning av konferansen

Ordfører Hedda Foss Five, Skien Kommune

10.10

 

Velkommen til dagens konferanse

-       Hvorfor akkurat dette tema?

-       Fra klimastrategi til handlingsplaner og konkrete tiltak

Unni Husby Melby, Klima- og miljørådgiver 
i Skien Kommune

10.25

 

Handlingsrommet i rammeavtalene

-       Organisering og muligheter i matvareavtalene

-       Hvordan bli en god bestiller for min enhet?

Anette Wessel Gerner, daglig leder
Grenlandskommunenes innkjøpsenhet

11.05

Erfaringer fra Sandefjord Kommune
- Hvordan jobbe systematisk med reduksjon av matsvinn?

Matgledekorpset
- Hvordan jobber matgledekorpset?

Erlend Eliassen, tidl. prosjektleder i Sandefjor Kommune
Medlem av Matgledekorpset i Vestfold og Telemark

11.50

Lunsj og beinstrekk og prat

 

12.45

Konsekvenser av galopperende råvarepriser

 

Bjørn Tore Gjerden, Seniormegler

Christopher Harlem, CEO

Harlem Gruppen

 

13.25

Biogass, det klart mest bærekraftige alternativet

Frode Halvorsen, daglig leder 
Air Liquid, Skagerak Energi

13.55

Pause og påfyll

14.15

 

Bærekraftige måltider

-       hva er et bærekraftig måltid

-       hvordan jobber Matvalget?

 

Marte von Krogh, teamleder
Matvalget, Debio Info

15.00

 

 Tid til spørsmål og oppsummering av dagen

 

 

15.25

 Takk for i dag og vel hjem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere for økonomisk støtte til konferansen. Dere gjør at vi får dette til!