MerSmak: Winemakers Dinner med Castello di Monsanto

Bli med på vinmakermiddag med viner fra Chianti-området i Italia

Vi får besøk av anerkjente og klassiske Castello di Monsanto under årets MerSmak-festival.
Bli med på vinmakermiddag med viner fra Chianti-området i Italia.
(Hentet fra Vininor.no)
«Castello di Monsanto er en av de klassiske og mest kjente eiendommene i hele Chianti-området. Dets moderne historie begynner i 1962, når Fabrizio Bianchi lager sin første Il Poggio. Fabrizios far hadde kjøpt Castello di Monsanto noen år tidligere og gitt det stedet i bryllupsgave til sin sønn Fabrizio.
Å være forut for sin tid og ikke være redd for å eksperimentere har alltid vært Fabrizio Bianchis ledestjerne. Enkeltmarken Il Poggio ble møysommelig ryddet i 1962 for å bli til Chianti Classicos første cru. Seks år senere endret Fabrizio blandingen sin i Chianti Classico, tok vekk begge de hvite druene, hvit Trebbiano og Malvasia, og beholdt kun Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Han var også den første som lagde en enkeltmarksvin av 100 % Sangiovese, Fabrizio Bianchi Sangiovese.
Castello di Monsanto ledes i dag av Fabrizios datter Laura Bianchi. Eiendommen består av 206 hektar med land, hvorpå halvparten er skog og 15 hektar beplantet med oliventrær.»
Pris fra 995 kr
3-retter med vinpakke: 995 kr
5-retter med vinpakke: 1595 kr
Menyen vil bestemmes på et senere tidspunkt. Vi venter til vi får vinene i hus og får smakt dem ordentlig. Vi oppdaterer når planleggingen av menyen er i boks.
Under middagen vil representant fra vingården og importøren mingle rundt bordene og fortelle mer om vinen og produksjonen.
Restauranten åpner klokken 17:00, det vil være flere bordsetninger frem til 21:00.
Reserver plass nå for å sikre deg ønsket klokkeslett.