Om Festivalen

Velkommen til Mersmak i Skien!

Festivalen er Skiens folkefest og gjennomføres hvert å siste helg i august. 
Det summer av god stemning, glade ansikter, gode lukter og et enormt mangfold av smaker fra nær og fjern. 
Fra den første festival i 2010 og frem til 2019 har festivalen vokst seg til en kjær tradisjon for mange - både utstillere og gjester. Med rundt 100 utstillere og opp mot 50.000 gjester i løpet av de to dagene som festivalen varer, er det et yrende liv i Skien sentrum. Mange koser seg med god mat i selskap med kolleger, venner og familie og det er særlige aktiviteter for barn og unge. Helt fra start har det vært viktig at festivalen er tilgjengelig for alle - derfor er den gratis for publikum. 

I 2020 måtte vi som mange andre avlyse pga covid. I 2021 ble det heller ikke festival i sin vanlig form men aktivitet og gode smaksopplevelser i Mersmak uka i Skien og resten av Telemark. I 2022 planlegger vi for en tilnærmet festival i sin vanlige form.

Hold av siste helgen i august!

Utstilleroversikt

Oversikt over årets utstillere

Hvor er festivalen?

Matfestivalen Mersmak avholdes hvert år i Skien. Skien er fylkeshovedstaden i det nye fylket Vestfold og Telemark og vi er stolte av å vise frem et stort mangfo…

Historie og bakgrunn

Hvorfor en matfestival i Skien? Mange hadde i flere år hatt ønsker om en matfestival i sentrum - en folkefest som er med på å sette Skien på festivalkartet.

Samarbeidspartnere

Her finner du alle våre sponsorer og samarbeidspartnere.

Administrasjonen i Mersmak

Vi som er ansatte i Mersmak.

Koordineringsgruppe

Det er stort engasjement for å gjennomføre Mersmak i Skien. Mer enn 30 entusiastiske personer fra privat, offentlig og frivillig sektor er involvert.