Om Festivalen

Velkommen til Mersmak 2019 // 30.- 31. august

Velkommen til Mersmak 2019!
Fredag 30. og lørdag 31. august fylles Skien sentrum opp av mer enn 100 utstillere. Mangfoldet er stort og du får en unik mulighet til å teste sansene. Festivalen åpner med en fargerik parade på fredag og fortsetter med et variert program ut over fredag og lørdag. Her er det noe for alle og for enhver smak. 

 

Bærekraft
Mersmak skal de neste to år jobbe under overskriften "Bærekraft med Mersmak - sammen om et mer bærekraftig Telemark". Hovedmålet med prosjektet er at festivalen skal inspirere til en mer bærekraftig framtid med utgangspunkt i mat og matopplevelser.

 

Mersmakbånd
Selve festivalen er gratis, men med Mersmakbåndet får du enda flere muligheter for gode tilbud rundt i hele byen i hele festivaluka. 

Områdene
Gatene i sentrum blir full av boder og ned langs brygga - og du finner helt sikkert noe som passer for deg, familien, kollegene og gode venner.

Handelstorget er Barnas torg. Ta med poden på konsert, danseforestilling, ponniridning og mange morsomme kurs!

Økotorget er det flere utstillere enn tidligere. Besøk Rådhusgata som fylles opp av dyktige leverandører, gode produkter og kurs. På Bondens torg er de fleste utstillerne fra Telemark og representerer det ypperste av råvarer fra vårt fylke. Kjærlighet og stolthet over gode råvarer er fellesnevner her.

På Rådhusplassen finner du festivalens Restaurant-torg med god mat og smakfull drikke fra ulike restauranter. Slå deg ned og nyt!

På Langbrygga ligger Utmarka vår. Ta en pause i lavvoen eller foran bålpanna, og smak på bever, suppe og grillet fisk. Lenger nede, på Jernbanebrygga  finner du Mat fra hele verden. Prøv mat fra Sudan, Frankrike, Serbia, Eritrea og mye mer. Mat fra hele verden gir deg stor variasjon i mattradisjoner. Lukt og smak.

 

Programmet for festivalen  www.mersmakiskien.no
Vi oppdaterer programmet fortløpende etterhvert som utstillere og arrangementer kommer på plass. Du finner programmet på www.mersmakiskien.no

 

Program

Årets program kommer i juli/august. Matfestivalen Mersmak i Skien arrangeres 30. og 31. august.

Hvor er festivalen?

Matfestivalen Mersmak avholdes siste helgen i august hvert år i Skien. Skien er "hovedstaden" i Telemark. Byen ligger sentralt plassert på Østlandet.

Historie og bakgrunn

Hvorfor en matfestival i Skien? Mange hadde i flere år hatt ønsker om en matfestival i sentrum - en folkefest som er med på å sette Skien på festivalkartet.

Samarbeidspartnere

Her finner du alle våre sponsorer og samarbeidspartnere.

Administrasjonen i Mersmak

Vi som er ansatte i Mersmak.

Koordineringsgruppe

Det er stort engasjement for å gjennomføre Mersmak i Skien. Mer enn 30 entusiastiske personer fra privat, offentlig og frivillig sektor er involvert.